Slávky s jablečnou šťávou a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 39 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s jablečnou šťávou a tymiánem
Celkový čas: | 39 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 14 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53460 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
140 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
20 g | Máslo čerstvé |
2 kg | Mušle slávky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml | Šťáva jablečná 100% |
1 špetka | Sůl |
0,5 hrst | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 224,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 675,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s jablečnou šťávou a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, máslo a 4 minuty osmažíme. Vložíme bobkový list, tymián a rozpůlené šalotky a vše osmažíme dalších 10 minut. Přidáme mušle a jablečnou šťávu a při vysoké teplotě vaříme 5 minut. Poté vyndáme mušle, omáčku povaříme ještě 5 minut, a poté přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme a můžeme podávat. |