Jednoduchý recept

Bažant na divokém koření se zázvorem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53461
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Anglická slanina
1 ks Bažant obecný
1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
4 špetka Pepř citronový
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
1,5 polévková lžíce Zázvor celý
Divoké koření
1 ks Bobkový list
3 ks Jalovec
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
4 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 711kJ
4% Sacharidy 13 g
88% Tuky 66 g
49% Sodík 979 mg
200% Bílkoviny 113 g

Bažant na divokém koření se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Několik dní odleželého, vykuchaného, oškubaného a očištěného bažanta důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme jej, posypeme zvenku i zevnitř solí a čerstvě pomletým divokým kořením, které sami připravíme z nového koření, celého černého pepře, pepře 4 barev, 1 bobkového listu, sušeného tymiánu a jalovce. (Čerstvě pomleté koření v misce před posypáním promícháme.) Kousek čerstvého zázvoru omyjeme, oloupeme a nastrouháme do misky.

2

Očistíme cibule, které rozkrájíme na poloviny. Vnitřek bažanta vytřeme nastrouhaným zázvorem, vložíme cibule, 1 bobkový list a otvor uzavřeme. Bažantí prsa potřeme citronovým pepřem a sušeným tymiánem. Celého bažanta obalíme do dlouhých plátků Anglické slaniny. Slaninu můžeme na několika místech přichytit párátky. Bažanta zabalíme do alobalu. Poté položíme na záda do pekáče a trychtýřem do alobalu nalijeme 1.2 litru vody. Alobal důkladně uzavřeme. Pekáč s bažantem dáme do rozehřáté trouby na 190°C-200°C a maso budeme dusit 2 hodiny. Během dušení se voda z alobalu vypaří, zůstane jen šťáva.

3

Bažanta opatrně rozbalíme, naporcujeme, dáme na talíře, ozdobíme omytými snítkami petrželky a servírujeme.

Poznámka

K takto připravenému bažantu podáváme vařené brambory a pikantní brusinkový kompot. Hodí se k němu podávat též Rulandské modré víno nebo jiné, podobné chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept