Salát z melounu a krevet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z melounu a krevet
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 53462 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Avokádo |
300 g | Krevety tygří - loupané |
1 kg | Meloun Cantaloupe |
70 g | Salát hlávkový |
700 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 918,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Voda pitná, Cukr krupice, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Meloun Cantaloupe, Salát hlávkový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z melounu a krevet postup přípravy receptu:
1 | Meloun oloupeme, rozkrájíme na osminky, vykrojíme semínka a meloun nakrájíme na plátky. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krevety očistíme, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Šalotky nakrájíme nadrobno. |
2 | Na zálivku smícháme smetanu s olejem, octem, šalotkou, cukrem, pepřem a solí. Mísu vyložíme listy salátu, vložíme meloun, avokádo, krevety a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme vychladit. |