Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53467 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Citronová kůra |
0,5 ks | Citrony |
50 g | Křen |
100 ml | Majonéza |
200 g | Makrela uzená |
75 g | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 146,1mg |
Draslík | 270,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citrony, Křen, Majonéza, Makrela uzená, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče dáme papír na pečení. Těsto si připravíme tak, že do hrnce dáme vodu a máslo a zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Přivedeme k varu, okamžitě sejmeme ze sporáku a najednou přisypeme mouku. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn a nevytvoří kouli. Necháme trochu vychladnout, stále mícháme a přidáváme rozšlehaná vejce. Vyšleháme hladké těsto. |
2 | Na plechu uděláme kopečky z těsta s většími rozestupy. Pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Náplň si připravíme smícháním nastrouhaného křenu, citronové kůry a majonézy. Poté přidáme rozebranou makrelu a smícháme dohromady. Vychladlé koule nařízneme nožem a vložíme dovnitř náplň. Podáváme s klínky citronu. |