Tagliatelle s hovězími plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s hovězími plátky
Tagliatelle s hovězími plátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 53472 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rukola |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 59,7mg |
Draslík | 122,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s hovězími plátky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme tenké proužky se stejným průměrem. Rukolu opláchneme, vytřepeme, necháme oschnout a nasekáme nahrubo. |
2 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme tagliatelle na skus dle návodu na obalu. |
3 | Mezitím rozpálíme pánev s olivovým olejem a 3-4 minuty opékáme proužky masa při vysoké teplotě, občas zamícháme. Přidáme rukolu a zalijeme bílým vínem. Směs mícháme asi 2 minuty, dokud nedojde k zavadnutí lístků. |
4 | Sundáme z plotýnky, dle chuti přidáme do masové směsi sůl a pepř, zalijeme zakysanou smetanou s citrónovou štávou. |
5 | Nezapomeneme včas slít těstoviny pře síto, necháme krátce vykapat a smícháme s masovou směsí. Podáváme na předehřátých talířích. |