Vanilková zmrzlina s banánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková zmrzlina s banánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53477 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
2 ks | Banány |
100 g | Cukr krupice |
250 ml | Mléko plnotučné |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 222,6mg |
Draslík | 195,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 194,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková zmrzlina s banánem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme mléko a vanilkový lusk, přivedeme k varu, ale nenecháme vařit, hned odstavíme. Necháme 20 minut stát. Vyndáme vanilkový lusk, semínka vyškrábneme do mléka. Do misky dáme žloutky, cukr a vyšleháme krém. Přilijeme 2 lžíce odstaveného mléka a šleháme dál. Po chvilce přidáme další 2 lžíce mléka. Poté za stálého šlehání pomalu přilijeme zbytek mléka. Vrátíme do hrnce a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí. Po zhoustnutí hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Poté přimícháme rozmačkané banány. Nakonec dáme směs do plastové nádoby a na 2 hodiny do mrazáku. Poté zmrzlinu vyndáme a rozšleháme. Vrátíme zpět do mrazáku a proces opakujeme celkem třikrát. |