Jednoduchý recept

Kapusta pod peřinkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 5348
Kategorie: Zelenina

Ingredience

200 g Anglická slanina
5 ks Brambory vařené
1 ks Cibule
1 ks Kapusta hlávková
1 špetka Majoránka
300 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 909kJ
15% Sacharidy 54 g
55% Tuky 42 g
63% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 32 g

Kapusta pod peřinkou postup přípravy receptu:

1

Uvaříme v páře očištěnou kapustu.

2

Dozlatova osmahneme nakrájenou slaninu a cibulku.

3

Na kostičky nakrájíme brambory, smícháme s nakrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, vejcem a kořením.

4

Vymažeme zapékací misku sádlem a rozprostřeme do ní směs.

5

Osolíme mléko, vmícháme vejce, muškátový oříšek, hladkou mouku a nastrouhaný sýr.

6

Těstíčkem zalijeme kapustovou směs a 45 minut zapečeme v troubě na 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept