Kapusta pod peřinkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta pod peřinkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5348 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
5 ks | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Majoránka |
300 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 258,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 309,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Mozzarella, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta pod peřinkou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme v páře očištěnou kapustu. |
2 | Dozlatova osmahneme nakrájenou slaninu a cibulku. |
3 | Na kostičky nakrájíme brambory, smícháme s nakrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, vejcem a kořením. |
4 | Vymažeme zapékací misku sádlem a rozprostřeme do ní směs. |
5 | Osolíme mléko, vmícháme vejce, muškátový oříšek, hladkou mouku a nastrouhaný sýr. |
6 | Těstíčkem zalijeme kapustovou směs a 45 minut zapečeme v troubě na 200 stupňů. |