Jednoduchý recept

Chodská vánoční husa na jalovci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53480

Ingredience

1 ks Husa domácí
3 polévková lžíce Jalovec
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 624kJ
0% Sacharidy 2 g
75% Tuky 56 g
13% Sodík 252 mg
48% Bílkoviny 27 g

Chodská vánoční husa na jalovci postup přípravy receptu:

1

Domácí, dobře očištěnou husu (bez drůbků) omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji osolíme (i zevnitř), posypeme čerstvě pomletým pepřem. Hřbet a boky posypeme drceným jalovcem. Tuk pod křídly propíchneme vidličkou a husu dáme na pekáč. Podlijeme ji vodou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na na 190°C - 200°C asi 2 hodiny. Husu poléváme často výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.

2

Měkkou husu se zlatohnědou kůrkou rozporcujeme a servírujeme.

Poznámka

K huse na jalovci podáváme bramborové knedlíky s kysaným dušeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept