Chodská vánoční husa na jalovci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodská vánoční husa na jalovci
Chodská vánoční husa na jalovci
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Husa domácí |
3 polévková lžíce | Jalovec |
1,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 514,6mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodská vánoční husa na jalovci postup přípravy receptu:
1 | Domácí, dobře očištěnou husu (bez drůbků) omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji osolíme (i zevnitř), posypeme čerstvě pomletým pepřem. Hřbet a boky posypeme drceným jalovcem. Tuk pod křídly propíchneme vidličkou a husu dáme na pekáč. Podlijeme ji vodou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na na 190°C - 200°C asi 2 hodiny. Husu poléváme často výpekem, podle potřeby přilijeme vodu. |
2 | Měkkou husu se zlatohnědou kůrkou rozporcujeme a servírujeme. |
Poznámka
K huse na jalovci podáváme bramborové knedlíky s kysaným dušeným zelím.