Recept

Lososový steak s chřestem a holandskou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53484

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 ks Citrony
3 dl Holandská omáčka
500 g Losos - filety
100 g Máslo bylinkové
1 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 606kJ
3% Sacharidy 10 g
105% Tuky 79 g
22% Sodík 435 mg
57% Bílkoviny 32 g

Lososový steak s chřestem a holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety lososa očistíme a rozdělíme na porce. Zapékací mísu potřeme olejem, vložíme do ní lososa a 50 g bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 12-15 minut.

2

Mezitím očistíme chřest a jeho spodní části odkrojíme. Vodu osolíme, ochutíme zbylým máslem a z citronu vymačkanou šťávou a chřest v ní vaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přidáme pečeného lososa, přelijeme teplou holandskou omáčkou, posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept