Jednoduchý recept

Candát pošírovaný se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53485
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Candát obecný
1 ks Celer bulvový
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Citrony
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
3 dl Víno bílé
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 924kJ
7% Sacharidy 24 g
117% Tuky 87 g
9% Sodík 174 mg
30% Bílkoviny 17 g

Candát pošírovaný se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vodu smícháme s vínem a přivedeme k varu. Celer, mrkev a pórek očistíme a pokrájíme na hrubší nudličky. Společně s bobkovým listem, vymačkanou šťávou z citronu a novým kořením přidáme do vody, osolíme a opepříme a zvolna cca 3 minuty povaříme.

2

Vložíme porce candáta a necháme zvolna 10-12 minut táhnout. Již nevaříme.

3

Poté maso a zeleninu vyjmeme z vývaru, rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu použijeme např. brambory. Stejně můžeme upravit i jiné druhy ryb, např. lososa, štiku, kapra nebo mořského ďasa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept