Recept

Krabí salsa s rajčatovým sorbetem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Krabí salsa s rajčatovým sorbetem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53488

Ingredience

3 ks Avokádo
1 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
400 g Krabí maso mražené
100 ml Limetková šťáva
1 kávová lžička Med včelí
1 kávová lžička Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sezam - semena
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý
Rajčatový sorbet s tymiánem [53486]
0,5 hrst Bazalka
1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
17% Sacharidy 60 g
37% Tuky 27 g
50% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Krabí salsa s rajčatovým sorbetem postup přípravy receptu:

1

Krabí maso uvaříme ve vodě. Poté v misce smícháme vydlabanou dužinu z avokád, uvařené, nakrájené krabí maso, nadrobno nakrájenou chilli papričku a jarní cibulky, posekaný koriandr, sezamová semínka, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. V jiné misce smícháme olej, rozmačkaný zázvor, med a limetkovou šťávu a touto zálivkou přelijeme směs a zamícháme. Podáváme s rajčatovým sorbetem.

2

Rajčatový sorbet s tymiánem [53486]:

3

Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do jiného hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.

Poznámka

Jako příloha je vhodá opečená brioška.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept