Jednoduchý recept

Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 53493
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice Dijonská
75 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pesto
1 hrst Petržel kudrnka
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
500 g Telecí ledviny
400 g Těstoviny penne
500 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 985kJ
21% Sacharidy 77 g
40% Tuky 30 g
15% Sodík 299 mg
62% Bílkoviny 35 g

Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vodou.

2

Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky.

3

Telecí ledvinky očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.

4

V pánvi rozehřejeme máslo, plátky ledvinek v něm krátce z obou stran opečeme a pak je naskládáme do zapékací mísy.

5

Do pánve dáme nakrájené žampiony a také je krátce orestujeme. Pak k nim přidáme hořčici, dochutíme je pepřem a solí, vmícháme smetanu a pesto a vše prohřejeme. Směs z pánve přelijeme na ledvinky v zapékací míse a dáme zapéct na 10 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů.

6

Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Na těstoviny potom přidáme ledvinky i s omáčkou a podáváme posypané jemně nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně propláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept