Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53493 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
75 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
1 hrst | Petržel kudrnka |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Telecí ledviny |
400 g | Těstoviny penne |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 492,5mg |
Draslík | 509,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí ledviny, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pesto, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. |
2 | Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. |
3 | Telecí ledvinky očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. |
4 | V pánvi rozehřejeme máslo, plátky ledvinek v něm krátce z obou stran opečeme a pak je naskládáme do zapékací mísy. |
5 | Do pánve dáme nakrájené žampiony a také je krátce orestujeme. Pak k nim přidáme hořčici, dochutíme je pepřem a solí, vmícháme smetanu a pesto a vše prohřejeme. Směs z pánve přelijeme na ledvinky v zapékací míse a dáme zapéct na 10 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů. |
6 | Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Na těstoviny potom přidáme ledvinky i s omáčkou a podáváme posypané jemně nakrájenou petrželkou. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně propláchneme studenou vodou.