Jednoduchý recept

Špagety alla carbobara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53497
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
3 dl Smetana 12% (konzumní)
400 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 362kJ
19% Sacharidy 68 g
59% Tuky 44 g
43% Sodík 869 mg
52% Bílkoviny 29 g

Špagety alla carbobara postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na malé kousky. Sýr nastrouháme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a opékáme v něm kolečka cibule, až zesklovatí. Pak přimícháme plátky česneku a slaninu a vše za stálého míchání opečeme dozlatova. Pak směs přendáme do velké mísy.

4

Do pánve přidáme máslo a krátce na něm osmahneme nakrájené žampiony. Pak k nim vrátíme směs cibule a slaniny a vše důkladně promícháme.

5

V misce smícháme smetanu, vejce a většinu sýra, podle chuti přidáme pepř a sůl.

6

Uvařené těstoviny scedíme, necháme krátce okapat a přidáme je k směsi zeleniny, slaniny a žampionů v pánvi. Pak do pánve přilijeme smetanu s vejci a sýrem, vše promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným zbylým sýrem a jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i jiné druhy těstovin. Čerstvé žampiony lze nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně propláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept