Zapečené špagety s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené špagety s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53498 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 dl | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Špagety |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Gruyére |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 94,3mg |
Draslík | 191,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené špagety s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety nalámeme na přibližně 5 cm dlouhé kousky a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou. |
2 | Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Konzervovaná rajčata scedíme a okapaná nakrájíme na malé kousky. Sýr rozkrájíme na tenké plátky. |
3 | Uvařené těstoviny scedíme, necháme je okapat, potom je v míse smícháme s vajíčkem, strouhankou a sýrem, opepříme a osolíme, přelijeme bešamelovou omáčkou a důkladně promícháme. Připravenou těstovinovou směs vložíme do zapékací mísy a v troubě, předehřáté na 220 stupňů ji zapékáme 20 minut. Zapečenou necháme 10 minut chladnout a připravíme si omáčku. |
4 | V nízkém hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání na mírném žáru v něm opečeme cibuli a bobkový list. Pak vmícháme nakrájená rajčata a rajčatový protlak, přilijeme víno, opepříme, osolíme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
5 | Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je rajčatovou omáčkou a podáváme. |