Lečo bez vody a chemie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo bez vody a chemie
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5350 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 kg | Paprikové lusky čerstvé |
2 kg | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 393kJ
6% Sacharidy 21 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 12 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 878,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 211,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Lečo bez vody a chemie postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rajčata, papriky zbavíme jader, očistíme. |
2 | Nakrájíme rajčata na kostičky, papriky na proužky. |
3 | Na zavařování použijeme menší sklenky, které vypláchneme. |
4 | Plníme je střídavě rajčaty a paprikami. |
5 | Při plnění stlačujeme, zeleninu naplníme až po okraj a zavíčkujeme. |
6 | Sterilujeme. |