Jednoduchý recept

Husí drůbky na cibuli se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53500
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
400 g Husí drůbky
1,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1,2 dl Smetana 16% (pochoutková)
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
4 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 269kJ
3% Sacharidy 10 g
40% Tuky 30 g
25% Sodík 508 mg
6% Bílkoviny 3 g

Husí drůbky na cibuli se smetanou postup přípravy receptu:

1

Husí drůbky: srdce, žaludek, játra, plíce, maso z krku a od kostí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, ke které přidáme drůbky. Promícháme je s cibulkou, restujeme asi 1-2 minuty dozlatova. Poté je osolíme, opepříme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a přilijeme horký vývar (2 dl). Pod pokličkou drůbky při mírné teplotě dusíme doměkka asi 25 minut.

3

Když šťávu vydusíme, přilijeme 2 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob (Maizenu). Omáčku přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty. Přilijeme smíchanou sladkou se zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí, případně i pepřem a odstavíme z plotny.

4

Omáčku s drůbky servírujeme teplou.

Poznámka

Pokud by omáčka byla velmi hustá, můžeme přilít ještě smetanu nebo vývar. Nejčastěji ji podáváme s houskovými knedlíky. K drůbkům se hodí i noky nebo makaróny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept