Jednoduchý recept

Domácí široké nudle s česnekovým máslem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 53503
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
75 g Máslo čerstvé
450 g Mouka pšeničná celozrnná
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 663kJ
31% Sacharidy 110 g
48% Tuky 36 g
32% Sodík 641 mg
49% Bílkoviny 28 g

Domácí široké nudle s česnekovým máslem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku se solí, doprostřed dáme vejce a olej a postupně vařečkou vypracujeme tužší těsto. Těsto pak přendáme na hrubou moukou pomoučenou pracovní plochu a alespoň 5 minut ho rukama hněteme. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

2

Z uleželého těsta vyválíme tenkou placku, kterou rozkrájíme na široké nudle. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nudle v ní vaříme 2 až 5 minut, aby byly měkké, ale i pevné. Uvařené nudle scedíme a vrátíme zpět do hrnce.

3

V misce během vaření nudlí smícháme rozpuštěné máslo s prolisovaným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Máslovou směs přidáme k těstovinám, vše důkladně promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept