Jednoduchý recept

Grilovaný tuňák se šťouchanými brambory, rajčaty a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53504
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
50 g Olivy černé
1 kávová lžička Pažitka
100 g Rajčata Cherry
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
600 g Tuňák obecný
2 dl Víno bílé
Brambory
6 ks Brambory
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 659kJ
7% Sacharidy 27 g
49% Tuky 37 g
15% Sodík 308 mg
72% Bílkoviny 41 g

Grilovaný tuňák se šťouchanými brambory, rajčaty a olivami postup přípravy receptu:

1

Filety z tuňáka očistíme, rozdělíme na 4 porce, osolíme a vložíme do zapékací mísy, potřené olejem. V troubě, předehřáté na 170 °C pečeme 15 - 18 minut.

2

Mezitím vlijeme víno do vysoké pánve, smícháme s na jemno posekanou šalotkou a necháme zredukovat na cca polovinu množství. Odstavíme, po 2 - 3 minutách metličkou vmícháme na kostičky pokrájené máslo. Přidáme na poloviny překrojená cherry rajčátka, olivy a na jemno nasekanou pažitku.

3

Brambory oškrábeme, uvaříme do měkka, scedíme. Poté rozšťoucháme, přidáme prolisovaný česnek, pažitku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme studenou smetanu, zvolna prohřejeme, rozdělíme na talíře, doplníme plátky tuňáka, tomatovým kompotem a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept