Jednoduchý recept

Těstoviny s omáčkou ze smetany a parmezánu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53505
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Fettuccine
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 457kJ
19% Sacharidy 69 g
30% Tuky 22 g
30% Sodík 605 mg
48% Bílkoviny 27 g

Těstoviny s omáčkou ze smetany a parmezánu postup přípravy receptu:

1

Sýr najemno nastrouháme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

2

V nízkém hrnci ohřejeme 1,5 dl smetany, vmícháme do ní máslo a přivedeme ji k varu. Pak smetanu na mírném ohni za stálého míchání vaříme, až zhoustne.

3

V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody vaříme přibližně 5 minut těstoviny, pak je scedíme, necháme okapat a dáme zpět do hrnce. Přimícháme k nim smetanovou omáčku, pak přidáme zbývající smetanu, většinu nastrouhaného sýra, dochutíme pepřem a solí a vše za stálého míchání vaříme, až jsou těstoviny měkké.

4

Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept