Kuřecí prsa grilovaná s barevným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa grilovaná s barevným chřestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53508 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 dl | Balsamico ocet |
1 hrst | Chřest bílý |
1 hrst | Chřest zelený |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 dl | Demi glace |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 791,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chřest bílý, Citrony, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Demi glace, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa grilovaná s barevným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa očistíme a z obou stran osolíme a opepříme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách orestujeme. Poté je přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170°C necháme dopéct cca 10-12 minut. |
2 | Mezitím oloupeme oba druhy chřestu, očistíme a každý zvlášť povaříme ve vodě ochucené máslem, z citronu vymačkanou šťávou a cukrem. Bílý chřest vaříme 7-8 minut, zelený maximálně 5 minut. |
3 | Omáčku demi glace prohřejeme, vmícháme balsamico a necháme projít varem. Maso a chřest rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme. |