Recept

Pečená špikovaná perlička na cibuli

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53509
Kategorie: Maso

Ingredience

Úprava perličky
1 kávová lžička Kmín celý
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 ks Perlička
70 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
Na výpek
60 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
100 g Cibule
70 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
60 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 922kJ
2% Sacharidy 6 g
60% Tuky 45 g
40% Sodík 790 mg
122% Bílkoviny 69 g

Pečená špikovaná perlička na cibuli postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěnou a vykuchanou perličku omyjeme, osušíme a zevnitř ji osolíme. 70 g slaniny nakrájíme na proužky a celou perličku prošpikujeme. Poté perličku na povrchu osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

2

Ještě si pokrájíme na kostičky 60 g slaniny a 60 g anglické slaniny. Větší očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Do pekáče dáme na dno plátky másla, na ně položíme perličku, obložíme ji cibulí, přidáme bobkový list, nové koření a pekáč s perličkou dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C, přibližně 60 minut. Slaninu s cibulí občas promícháme, když má cibule zlatavou barvu, podlijeme perličku vývarem a občas jí obrátíme a poléváme průběžně šťávou, kterou před dopečením perličky poprášíme moukou.

3

Do zlatohněda upečenou perličku vyjmeme, naporcujeme, na talířích polijeme výpekem (šťávou) a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept