Husa pečená klasická - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa pečená klasická
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kg | Husa domácí |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29,2mg |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 616,6mg |
Vláknina | 23,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa pečená klasická postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Omytou, osolenou a opepřenou husu položíme na rošt nad pekáč a zakryjeme ji alobalem. Vaříme husu 10 minut v páře. |
2 | Předehřejeme si troubu na 180°C. Z pekáče odlijeme polovinu množství tekutiny a necháme si ji na polévání husy. |
3 | Pekáč zasuneme v troubě na dolní lištu, nad něj umístíme husu na roštu. Pečeme půl hodiny, potom husu otočíme tak, aby byla hřbetem dolů. Pečeme ještě 90 minut a průběžně husu přeléváme šťávou. |
4 | Nakonec teplotu v troubě zvýšíme na 220 °C a dopečeme ještě na huse po dobu 20 minut dozlatova kůrčičku. |
5 | Pak šťávu přelijeme do hrnce a sebereme z ní tuk. Vaříme ji, dokud nezhoustne. |
Poznámka
Tučnou husu můžeme upravit tak, aby byla dietnější. Kůži propícháme vidličkou, aby se sádlo vypeklo a vyteklo ven. Z vypečené šťávy odebereme tuk.