Pečené kuře klasické - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře klasické
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,2 kg | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 161,1mg |
Draslík | 491,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře klasické postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pekáči máslo a kuře na něm ze všech stran opečeme. Předehřejeme si troubu na 200°C. |
2 | Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše přidáme do pekáče ke kuřeti. Přisypeme ještě nasekanou petrželku a přilijeme víno a vývar. Kuře dáme hřbetem nahoru a pečeme 15 minut. Pak kuře obrátíme a pečeme 40 minut. |
3 | Během pečení kuře průběžně přeléváme šťávou. |
4 | Pak kuře vyndáme a do vypečené šťávy vmícháme zakysanou smetanu a vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec prolisujeme šťávu přes síto a podáváme ji spolu s kuřetem. |