Pečený bažant na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený bažant na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1,2 kg | Bažant obecný |
0,5 ks | Celer bulvový |
5 ks | Jalovec |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 176,6mg |
Draslík | 744,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bažant obecný, Celer bulvový, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený bažant na víně postup přípravy receptu:
1 | Omytého bažanta osolíme, opepříme, zabalíme do slaniny a svážeme potravinářskou nití. Předehřejeme si troubu na 200°C a vložíme do ní pekáč s bažantem. |
2 | Po 15 minutách pečení bažanta obrátíme a přidáme k němu jalovec. Oškrábeme mrkev, petržel a celer, nakrájíme je na kostičky a přidáme k bažantovi. Zalijeme vínem a pečeme ještě 20 minut. |
3 | Potom z bažanta oddělíme slaninu a dosud zakrytou kůži na prsou pečeme 10 minut, aby dobře zhnědla. Poté vyndáme bažanta z pekáče a do vypečené šťávy přidáme smetanu. Nakonec omáčku prolisujeme přes síto. Bažanta podáváme přelitého omáčkou. |