Slepice vařená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice vařená se zeleninou
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 kg | Slepice |
50 g | Tymián čerstvý |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 148,0mg |
Draslík | 618,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice vařená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omytou slepici vložíme do velkého hrnce a zalijeme ji vodou. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme je na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Slepici přivedeme k varu. Odebereme pěnu z povrchu vody a přidáme ke slepici nakrájenou zeleninu včetně cibule. Osolíme, opepříme a přidáme do hrnce ještě tymián. Vaříme 2,5 hodiny. Pak vpíchneme vidličku do vnitřní strany slepičího stehna. Pokud z něj vytéká šťáva, je to znamení, že je uvařená. |
3 | Slepici vyndáme, rozporcujeme a servírujeme jako dietní jídlo. |
Poznámka
Vývar si přecedíme a můžeme ho dále použít, např. na přípravu polévky.