Krůtí stehna na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí stehna na česneku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53516 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 ks | Krůtí stehna |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
4 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Krůtí stehna, Olej rostlinný, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí stehna na česneku postup přípravy receptu:
1 | Omytá stehna osolíme a opepříme. Na pekáč vlijeme olej a prudce opečeme po všech stranách. |
2 | Předehřejeme si troubu na 160 °C. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Nadrobno nasekáme také tymián a rozmarýn. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek, rajčata, tymián a rozmarýn přidáme ke stehnům a vše zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme pekáč do trouby a pečeme 70 minut. Jakmile se maso odděluje od kosti, jsou stehna dobře udělaná a vyjmeme je z pekáče. Omáčku z pekáče prolisujeme přes síto a přelijeme s ní hotová stehna. |