Vepřový jazyk na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový jazyk na hříbkách
Vepřový jazyk na hříbkách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53517 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Vařené jazyky | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřový jazyk |
1,5 l | Voda pitná |
Omáčka | |
1 stroužek | Česnek |
100 ks | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny vařené (průměr) |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 262g |
---|---|
Cholesterol | 295,9mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 88g |
Vitamín A | 149,4mg |
Vitamín B6 | 3,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 201,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřový jazyk, Voda pitná, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Kerblík, Kmín celý, Olej slunečnicový, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový jazyk na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové jazyky vložíme do hrnce, zalijeme je 1.5 litrem vody, přidáme bobkový list, 4 stroužky česneku, celý pepř, sůl a nové koření. Jazyky vaříme při mírné teplotě (50-60 minut) doměkka. Poté je vyjmeme a pod studenou tekoucí vodou opláchneme. Sloupneme z nich vrchní bílou kůži a jazyky pokrájíme na plátky silné asi 5-6 mm. |
2 | Očištěnou velkou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté hříbky osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, které vydusíme. Poté je osolíme, posypeme kmínem, bílým pepřem, promícháme a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě asi 5 minut. Poprášíme moukou, přilijeme vývar a vaříme dalších 6 - 8 minut. |
3 | Mezitím omyjeme kerblík s pažitkou a bylinky drobně pokrájíme. K houbám přidáme jazyk, 2-3 lžíce zakysané smetany. Přidáme bylinky, promícháme, dochutíme případně solí a podáváme s těstovinami. |