Recept

Vepřový jazyk na hříbkách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53517
Kategorie: Maso

Ingredience

Vařené jazyky
1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vepřový jazyk
1,5 l Voda pitná
Omáčka
1 stroužek Česnek
100 ks Cibule
200 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Kerblík
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Masový vývar
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny vařené (průměr)
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

93% Kalorie 1,829 kcal
Kilojoule 7 651kJ
73% Sacharidy 263 g
79% Tuky 59 g
48% Sodík 957 mg
135% Bílkoviny 76 g

Vepřový jazyk na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové jazyky vložíme do hrnce, zalijeme je 1.5 litrem vody, přidáme bobkový list, 4 stroužky česneku, celý pepř, sůl a nové koření. Jazyky vaříme při mírné teplotě (50-60 minut) doměkka. Poté je vyjmeme a pod studenou tekoucí vodou opláchneme. Sloupneme z nich vrchní bílou kůži a jazyky pokrájíme na plátky silné asi 5-6 mm.

2

Očištěnou velkou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté hříbky osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, které vydusíme. Poté je osolíme, posypeme kmínem, bílým pepřem, promícháme a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě asi 5 minut. Poprášíme moukou, přilijeme vývar a vaříme dalších 6 - 8 minut.

3

Mezitím omyjeme kerblík s pažitkou a bylinky drobně pokrájíme. K houbám přidáme jazyk, 2-3 lžíce zakysané smetany. Přidáme bylinky, promícháme, dochutíme případně solí a podáváme s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept