Jednoduchý recept

Prokládané zemáky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53519
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Brambory
3 ks Cibule
100 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
100 g Křemenáče
250 g Okurky nakládané
1 polévková lžíce Olej chilli
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Sůl
Marinované maso
1,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 636kJ
13% Sacharidy 48 g
43% Tuky 32 g
82% Sodík 2 g
66% Bílkoviny 37 g

Prokládané zemáky postup přípravy receptu:

1

Vepřové libové maso z kýty nebo krkovičky omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem. Dáme do misky, pokapeme olejem, promícháme a misku zakryjeme. Maso odložíme do druhého dne do chladničky.

2

Druhý den oloupeme a omyjeme zemáky - brambory a očistíme hříbky a kozáky. Brambory i houby pokrájíme na plátky. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka. Brambory v míse promícháme se solí (0.5 -1 lžíci) a kmínem.

3

Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Do mísy postupně poskládáme všechny ingredience, které rozdělíme: brambory na 3 díly, houby, cibuli a maso na 2 díly. Vrstvy budeme střídat: brambory, cibule, maso houby.. poslední vrstvou budou brambory, kterou pokapeme ostrým chilli olejem.

4

Pekáč dáme do předehřáté trouby na 200°C-200°C. Pečeme přibližně 50 -60 minut dozlatova.

5

Prokládané zemáky podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept