Ledvinky s uzeným bůčkem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledvinky s uzeným bůčkem a vejci
Ledvinky s uzeným bůčkem a vejci
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
8 dl | Mléko polotučné |
4 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové ledvinky |
250 g | Vepřový bok uzený |
1,3 dl | Voda pitná |
Na ozdobu | |
---|---|
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
Míchaná vajíčka | |
1,5 polévková lžíce | Máslo jihočeské |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 693,5mg |
Draslík | 833,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Vepřové ledvinky, Voda pitná, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pečivo pšeničné běžné máslové, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený, Petržel kudrnka, Máslo jihočeské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledvinky s uzeným bůčkem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Vepřové ledvinky zbavíme blan, rozkrájíme je podélně na poloviny, vykrojíme močovody a omyjeme je pod tekoucí vodou. Poté je dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme je máčet asi 1 hodinu. Pak ledvinky znovu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a nakrájíme je na tenké plátky. Očistíme jarní cibulku, pokrájíme ji na tenká kolečka a odložíme do misky, použijeme ji na ozdobu. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na plátky. Omytá rajčata osušíme a rozkrájíme na osminky. Petrželku omyjeme, setřepeme vodu, drobně ji pokrájíme a odložíme do druhé misky. |
2 | V pánvi si z každé strany dozlatova vysmažíme plátky bůčku. Vyjmeme je z vypečeného omastku a pokrájíme ho na proužky a odložíme je. Na omastek dáme ledvinky. Ochutíme je solí, pepřem, drceným kmínem a orestujeme je. Přelijeme je vodou a pod pokličkou ledvinky podusíme doměkka. Přibližně je dusíme asi 20 minut. Mezitím si na másle usmažíme míchaná vajíčka, která osolíme podle chuti. |
3 | K okrajům talířů věncovitě poklademe vajíčka tak, že z nich utvoříme "misku". Doprostřed talířů dáme dušené ledvinky. Vajíčka ozdobíme pokrájeným bůčkem a posypeme petrželkou. Ledvinky posypeme cibulkou a doprostřed ledvinek ozdobně položíme osminky rajčat. K ledvinkám podáváme čerstvé pečivo. |