Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53525
Kategorie: Sekaná

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
1,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Pepř bílý
2 ks Rohlíky bílé
50 g Sádlo škvařené
6 polévková lžíce Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřová plec
3 polévková lžíce Víno bílé
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 366kJ
6% Sacharidy 20 g
82% Tuky 61 g
22% Sodík 447 mg
72% Bílkoviny 40 g

Sekaná s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme 1.5 dl mléka. Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které jemně pomeleme na masovém strojku. Přemeleme ho 2x, potřetí ho přemeleme s namočenými rohlíky.

2

Cibuli očistíme a velmi najemno ji pokrájíme. V pánvi na másle ji zpěníme dorůžova, kterou přidáme k masu spolu se solí, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, bílým pepřem, vejci a bílým vínem. Směs sekané dobře promícháme. Zahustíme ji jemně nastrouhanou strouhankou.

3

Pekáček si vytřeme sádlem, na které položíme šišku sekané a přilijeme vodu. Povrch sekané uhladíme mokrou rukou a posypeme ji kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 60-70 minut do zlatohněda. Průběžně sekanou poléváme výpekem. Podáváme ji nakrájenou na plátky teplou i studenou.

Poznámka

K teplé klobásové sekané podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši s kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept