Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 53526

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 kg Tvaroh konzumní
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 482kJ
1% Sacharidy 2 g
10% Tuky 8 g
2% Sodík 39 mg
16% Bílkoviny 9 g

Sýr domácí postup přípravy receptu:

1

Tvaroh dáme do mísy, zakryjeme ho gázou, aby se k němu nemohly dostat mušky a necháme ho 5-6 dnů na teplém místě uležet. Každý den ho promísíme. Tvaroh musí být dostatečně vlhký a mít charakteristickou vůni (silně zapáchat).

2

Uleželý tvaroh dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, pepř, smetanu a žloutek. Za velmi častého míchání sýr vaříme 30 minut. Misky (nebo menší formu na pečení) vypláchneme studenou vodou a sýr nalijeme do misek a necháme ho vychladnout.

3

Ztuhnutý sýr je chutný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept