Sýr domácí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr domácí
Sýr domácí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 53526 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Tvaroh konzumní |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88,2mg |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 1,7mg |
Vláknina | 26,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 265,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýr domácí postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh dáme do mísy, zakryjeme ho gázou, aby se k němu nemohly dostat mušky a necháme ho 5-6 dnů na teplém místě uležet. Každý den ho promísíme. Tvaroh musí být dostatečně vlhký a mít charakteristickou vůni (silně zapáchat). |
2 | Uleželý tvaroh dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, pepř, smetanu a žloutek. Za velmi častého míchání sýr vaříme 30 minut. Misky (nebo menší formu na pečení) vypláchneme studenou vodou a sýr nalijeme do misek a necháme ho vychladnout. |
3 | Ztuhnutý sýr je chutný. |