Pečený mořský ďas s pyré z hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený mořský ďas s pyré z hrášku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53527 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
0,8 kávová lžička | Koriandr mletý |
600 g | Mořský ďas |
30 ml | Olej olivový |
Na pyré | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
250 g | Hrášek mražený |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 798,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Mořský ďas, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Hrášek mražený, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený mořský ďas s pyré z hrášku postup přípravy receptu:
1 | Rybu pečlivě očistíme. V misce promícháme prolisovaný česnek, olej, citronovou šťávu, chilli koření, koriandr a kmín. Směsí potřeme rybu, položíme na grilovací mřížku a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 25 minut. |
2 | V mezičase připravíme pyré. Do zeleninového vývaru nasypeme hrášek, prolisovaný česnek a vaříme na mírném plameni. Měkký hrášek slijeme (100 ml vývaru dáme stranou) a spolu se smetanou, 100 ml vývaru, solí a pepřem rozmixujeme dohladka. |
3 | Rybu podáváme s pyré. |