Recept

Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53529

Ingredience

2 polévková lžíce Calvados
100 g Cibulka jarní
60 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
150 g Jablka
20 g Mouka pšeničná hladká
40 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
600 g Vepřová panenka
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 868kJ
3% Sacharidy 12 g
32% Tuky 24 g
36% Sodík 713 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, lístky tymiánu nasekáme najemno.

2

V rendlíku na oleji zprudka po obou stranách osmažíme maso. Poté vmícháme mouku, chvíli smažíme, vsypeme cibulky, zalijeme vývarem, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme za častého míchání. K masu přidáme jablka s tymiánem, hořčicí, solí a pepřem a dusíme, až je maso měkké. Omáčku s masem odstavíme, vmícháme smetanu, calvados a už jen prohřejeme, nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept