Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Calvados |
100 g | Cibulka jarní |
60 g | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
150 g | Jablka |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřová panenka |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 895,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Hořčice Bornier - hrubozrnná, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, lístky tymiánu nasekáme najemno. |
2 | V rendlíku na oleji zprudka po obou stranách osmažíme maso. Poté vmícháme mouku, chvíli smažíme, vsypeme cibulky, zalijeme vývarem, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme za častého míchání. K masu přidáme jablka s tymiánem, hořčicí, solí a pepřem a dusíme, až je maso měkké. Omáčku s masem odstavíme, vmícháme smetanu, calvados a už jen prohřejeme, nevaříme. |