Fazolky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5353 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 309,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 972,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky omyjeme a zbavíme vláken. Nakrájíme je na kratší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a vložíme na rozehřáté máslo. |
2 | Potom přilijeme rozkvedlaná vejce a mícháme, až ztuhnou. |
3 | Podáváme posypané jemně nasekanou petrželovou natí. |