Vepřové klobásy na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové klobásy na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53531 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Cibule |
40 g | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
400 g | Klobása vepřová |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
400 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 436,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Klobása vepřová, Skořice mletá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové klobásy na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. |
2 | Klobásy v rendlíku dusíme s vínem zhruba 8 minut na mírném plameni. Poté klobásy osmahneme na 50 g másla dozlatova. |
3 | Do vína, v němž jsme dusili klobásy, vložíme cibuli, jablka, cukr, skořici, zbylé máslo a vývar. Směs promícháme a na mírném plameni vaříme, až jablka změknou. |
4 | Opečené klobásy podáváme s vypečenou omáčkou. |