Recept

Kuřecí prsa na víně s estragonem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53534

Ingredience

1,5 polévková lžíce Estragon
700 g Kuřecí prsa
30 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží
100 ml Zakysaná smetana
70 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 562kJ
4% Sacharidy 13 g
42% Tuky 31 g
33% Sodík 659 mg
72% Bílkoviny 41 g

Kuřecí prsa na víně s estragonem postup přípravy receptu:

1

Šalotky nakrájíme na nudličky, lístky estragonu nasekáme nahrubo, kuřecí prsa očistíme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř.

2

Maso na másle osmažíme z obou stran dozlatova, poté přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vlijeme olej, přidáme šalotku a necháme ji zpěnit. Poté přilijeme vývar, víno a většinu estragonu. Za častého míchání vaříme, až se omáčka zredukuje na polovinu. Do hotové omáčky vmícháme smetanu, zbylý estragon a vložíme kuřecí prsa. Vše zahřejeme, ale už nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept