Recept

Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 53535
Kategorie: Maso

Ingredience

8 stroužek Česnek
80 g Cibulka jarní
50 g Hořčice Dijonská
600 g Kuřecí prsa
0,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Ocet vinný
40 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř bílý
30 g Protlak rajčatový
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
70 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
3% Sacharidy 11 g
54% Tuky 41 g
19% Sodík 373 mg
63% Bílkoviny 36 g
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou

Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí, vodou, rajčatovým protlakem a octem. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěná a opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky.

2

Maso zprudka opečeme na oleji, přidáme cibulky, teplou vodu a česnekovou směs. Vše promícháme a zahustíme smetanou, v které jsme rozšlehali Maizenu. Maso s omáčkou na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 4 minuty. Před podáváním směs osolíme a opepříme.

Poznámka

Jako přílohu volíme těstoviny.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou jsou chuťově velmi zajímavá. Protlak jsem měla domácí. Recept doporučuji, protože na něm není nic složitého a je rychle připravený a uvařený (a také rychle snědený). grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept