Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 53535 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
80 g | Cibulka jarní |
50 g | Hořčice Dijonská |
600 g | Kuřecí prsa |
0,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
40 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
30 g | Protlak rajčatový |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
70 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 178,5mg |
Draslík | 650,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Maizena - kukuřičný škrob, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí, vodou, rajčatovým protlakem a octem. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěná a opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Maso zprudka opečeme na oleji, přidáme cibulky, teplou vodu a česnekovou směs. Vše promícháme a zahustíme smetanou, v které jsme rozšlehali Maizenu. Maso s omáčkou na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 4 minuty. Před podáváním směs osolíme a opepříme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme těstoviny.
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou jsou chuťově velmi zajímavá. Protlak jsem měla domácí. Recept doporučuji, protože na něm není nic složitého a je rychle připravený a uvařený (a také rychle snědený).