Rýže s rajčaty a chorizem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s rajčaty a chorizem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53538 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
120 g | Hrášek mražený |
220 g | Klobása Chorizo |
1 kávová lžička | Kurkuma |
40 ml | Olej rostlinný |
80 g | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
220 g | Rýže loupaná |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 48,4mg |
Draslík | 377,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kurkuma, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže loupaná, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Klobása Chorizo, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s rajčaty a chorizem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, chorizo nakrájíme na kolečka, šalvěj nasekáme najemno. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, papriku a kurkumu a alespoň 3 minuty smažíme za stálého míchání. Do směsi vmícháme nakládaná krájená rajčata i s nálevem, drůbeží vývar, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni. Po 5 minutách přidáme klobásu, zamícháme a opět dusíme pět minut. Poté vmícháme šalvěj s hráškem a dusíme, až je rýže měkká. |