Kachna opékaná ve woku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna opékaná ve woku
Kachna opékaná ve woku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Ananas |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
100 g | Bambusové výhonky |
500 g | Kachní prsa |
3 polévková lžíce | Olej sójový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
100 g | Paprika červená |
100 g | Pórek |
100 g | Shiitake houby |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Víno rýžové čínské |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 769,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Balsamico ocet, Bambusové výhonky, Paprika červená, Shiitake houby, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej sójový, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna opékaná ve woku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kachní prsa a pokrájíme je na kostičky o velikosti cca 2 centimetry a osolíme je. |
2 | Papriky omyjeme a rozpůlíme. Vyřízneme bílé žebroví a semínka a pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a ovadlé zelené listy. Rozřízneme pórek podélně a nakrájíme na nudličky. Bambusové výhonky nakrájíme na kousky. |
3 | Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vložíme kostičky z kachního masa a 5 minut je zprudka osmahneme. |
4 | Vyndáme maso z pánve a vložíme do ní kostičky paprik, nudličky pórku a kousky bambusových výhonků a houby shiitake. Nastrouháme zázvor a přidáme ho k zeleninové směsi. |
5 | V misce si rozmícháme Solamyl, sójovou omáčku, rýžové víno a balzamico ocet. Přilijeme ji k zelenině a přidáme na kousky pokrájený ananas. Podusíme. |
6 | Na závěr přidáme opečené kachní maso, směs promícháme a ještě chvíli zahříváme. |