Recept

Hrášek zapečený s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 5354

Ingredience

400 g Hrášek
3 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
80 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
20 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso tučné

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 988 kcal
Kilojoule 4 132kJ
17% Sacharidy 60 g
88% Tuky 66 g
13% Sodík 250 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hrášek zapečený s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme a necháme okapat. Opečeme ji na rozehřátém oleji, zalijeme vroucí osolenou vodou a podusíme téměř doměkka.

2

Hrášek zalijeme vodou a podusíme.

3

Maso umeleme, smícháme s hráškem a rýží, osolíme, promícháme a vložíme do tukem vymazaného pekáče.

4

Směs zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě.

5

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept