Hrášek zapečený s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek zapečený s mletým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5354 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Hrášek |
3 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso tučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 252,6mg |
Draslík | 322,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek zapečený s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme a necháme okapat. Opečeme ji na rozehřátém oleji, zalijeme vroucí osolenou vodou a podusíme téměř doměkka. |
2 | Hrášek zalijeme vodou a podusíme. |
3 | Maso umeleme, smícháme s hráškem a rýží, osolíme, promícháme a vložíme do tukem vymazaného pekáče. |
4 | Směs zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě. |
5 | Podáváme se zeleninovým salátem. |