Kuřecí prsa smažená v mandlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa smažená v mandlích
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Hroznové víno |
600 g | Kuřecí prsa |
100 g | Mandle plátky |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Pomerančová šťáva |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 230,7mg |
Draslík | 839,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa smažená v mandlích postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kůže očistíme, osolíme a opepříme. Pak je obalíme nejdříve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových plátcích. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme na ni obalená prsa. Smažíme 4 minuty z každé strany, potom vyndáme prsa z pánve. |
2 | K tuku na pánvi přilijeme čerstvě vylisovanou pomerančovou šťávu a směs vaříme, dokud nezhoustne. |
3 | Omyjeme bobule hroznového vína a překrájíme je na poloviny. Zbavíme je semínek a vložíme do uvařené šťávy. Prohřejeme a nakonec ještě opepříme. Vzniklou šťávou před podáváním přelijeme prsa. |
Kuřecí prsa smažená v mandlích jsou vynikající. Chce to jen dělat na mírném plameni. Hned na poprvé se mi maso nepropeklo a mandle byly přismahlé. Na druhý pokus jsem si dala pozor a maso dělala na pánvi na nejmenším plamínku. Trvalo to trošku déle, ale výsledek byl dobrý. Šťávu trošku vsáknou mandle, ale právě to jim dodá skvělou chuť a nejsou hořké.