Cibulový koláč s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový koláč s žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 53543 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka pšeničná hladká |
70 g | Zakysaná smetana |
Na cibuli | |
---|---|
600 g | Cibule |
300 g | Sýr Feta |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Na žampiony | |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Zakysaná smetana |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 71,9mg |
Draslík | 450,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Zakysaná smetana, Cibule, Tymián čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Sýr Feta, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový koláč s žampiony postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, změklým máslem a smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, vložíme do koláčové formy, propícháme dno vidličkou, vyložíme např. keramickými kuličkami a v předehřáté troubě na 200°C pečeme zhruba 10 minut. Poté kuličky odstraníme a korpus dopečeme dozlatova. |
2 | Meitím cibuli nakrájíme nadrobno, tymián nasekáme najemno, žampiony rozčtvrtíme. Na pánvi zpěníme cibuli s tymiánem a osmažíme dozlatova. K cibuli rozdrobíme sýr a promícháme. Na další pánvi na másle osmažíme žampiony, vmícháme smetanu, sůl, pepř a odložíme na teplo. |
3 | Do korpusu navrstvíme cibulovou směs smíchanou se žampiony, ozdobíme najemno posekanou petrželovou natí a podáváme. |