Kuřecí prsa nadívaná gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa nadívaná gorgonzolou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sezam - semena |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 243,7mg |
Draslík | 712,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej arašídový (podzemnicový), Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa nadívaná gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich nožem kapsu. Poté prsa osolíme a opepříme. Do každé kapsy vložíme plátek gorgonzoly a sepneme ji párátky. Pak prsa obalíme nejdříve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v sezamových semenech. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj obalená prsa. Smažíme z každé strany 4 minuty. |