Plněný zapečený kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný zapečený kapr
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Kapr obecný |
8 g | Kmín drcený |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 309,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný zapečený kapr postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme kostičky slaniny a na ní zpěníme cibuli, přisypeme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a podusíme na mírném ohni. Zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání usmažíme. |
2 | Pekáč vymazaný máslem vysteleme plátky šunky, na ně rozložíme osolené a kmínem posypané porce (podkovy) kapra a dutinu v podkově vyplníme smaženými vejci. Povrch potom pokryjeme plátky tvarůžků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. |