Recept

Chřest se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 5355

Ingredience

1 kg Chřest bílý
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 g Pažitka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1375 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 911kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 81 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chřest se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme a odřízneme dřevnaté konce. Oloupeme jej a v osolené vodě uvaříme doměkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji částí vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme.

3

Nakonec vmícháme žloutek rozkvedlaný v mléce, přidáme zpět chřest a prohřejeme.

4

Podáváme s rýží a zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept