Recept

Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53552

Ingredience

10 g Bazalka
10 g Estragon
10 g Kerblík
600 g Kuřecí prsa
30 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
20 g Sýr Ementál (Primátor)
2 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 304 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi.

2

Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve.

3

Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept